7 Tips voor de ideale horeca website

7 Tips voor de ideale horeca website
29 februari 2024 Lisa

Als horecaondernemer heb je enorm veel baat bij een goede website. Klanten weten je makkelijk te vinden en kunnen ook gelijk zien wat voor sfeer jouw onderneming uitstraalt. Naast dat zorgt een website er ook voor dat je makkelijker (lokaal) gevonden wordt op Google. Heb je nou geen idee wat je met een website aan moet of wat je erop moet zetten? Wij helpen je met deze 7 tips voor de ideale horeca website.

Horeca website (laten) maken? Dit is waar je op moet letten

1. Zet het menu op de website

Klanten zijn uiteraard benieuwd wat je op het menu hebt staan. Daarom is het altijd een must om het menu duidelijk en vindbaar op je website te zetten. Zet een foto van het huidige menu op de voorpagina, of maak er een aparte webpagina van met foto’s erbij. Als mensen al voor het reserveren op het menu spieken en iets zien wat ze lekker vinden, zijn ze sneller geneigd om bij jou te komen eten. Zorg dus dat je deze functie laat toevoegen bij het (laten) maken van een restaurant website!

2. Maak online reserveren mogelijk

Reserveren moet eenvoudig kunnen gebeuren en duidelijk zijn op jouw horeca website. Een functie waar je online kan reserveren is daarom erg belangrijk. Een mogelijkheid om online te reserveren maakt de drempel ook lager. Tegenwoordig vinden mensen online reserveren veel sneller en makkelijker dan bellen of e-mailen. Nog een voordeel voor jou: met een online reserveringsysteem ben jij ook minder tijd kwijt aan de telefoon. Zo steek je meer tijd in de klanten die er al zitten! Bij Vind mij Online kunnen we eenvoudig een module toevoegen die online reserveren mogelijk maakt. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden!

3. Zorg voor eenvoudige website navigatie

Wist je dat mensen maar 5-8 seconden echt aandacht hebben voor een webpagina? Het is dus belangrijk om binnen die 5-8 seconden klanten vast te houden met je website. Als een horeca website moeilijk te navigeren is, en iemand dus meer dan 5 seconden moet zoeken naar een pagina, haken mensen snel af. Zorg er dus voor dat jouw website eenvoudig te navigeren is en dat iedere pagina duidelijk in beeld staat. Maak gebruik van CTA (call to action) knoppen en een duidelijk menu bovenaan je website.

4. Voeg veel foto’s toe

Als restauranteigenaar mag je best trots zijn op de gerechten van jouw restaurant en mag dit ook door anderen gezien worden! Voeg veel foto’s van gerechten en het restaurant toe aan jouw horeca website. Bezoekers krijgen meteen een beeld van de sfeer en van de overheerlijke gerechten die jullie serveren. Maak gebruik van sfeerfoto’s op webpagina’s en voeg een galerij toe aan de website.

Lees ook: 10 Tips om de online vindbaarheid van je lokale bedrijf te vergroten

5. Vertel over jezelf

Maak via jouw horeca website duidelijk wat voor onderneming je bent. Wat is de sfeer? Wie werken er in jouw restaurant en waar staat jouw bedrijf voor? Een goede ‘Over ons’ pagina zorgt gelijk voor verbinding tussen jou en de klant. Dit omdat je op een persoonlijk level de sfeer van jouw restaurant kan overbrengen.

6. Zorg voor actuele content

Vooral voor een horecaonderneming is het van groot belang dat de website en zijn content actueel is. Check daarom om de zoveel tijd of de openingstijden kloppen en of de foto’s recent zijn. Een idee is om de foto’s op de homepage aan te passen naar het seizoen. Zijn er veranderingen in het menu? Pas die dan ook zo snel mogelijk aan.

Ook een blog zorgt voor informatieve en actuele content. Een blog is dé perfecte manier om jouw klanten up-to-date te houden van het laatste nieuws en de laatste events. Naast de interactie met het publiek is een blog ook een ijzersterke tool om jouw website hoger te plaatsen in Google. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden (keywords) en berichten over veel gezochte onderwerpen stijg jij snel in de zoekresultaten. Ook voor deze content kun je terecht bij Vind mij Online. Passende teksten schrijven we graag voor je!

7. Zet jouw restaurant op Google Maps

Als je dit nog niet gedaan hebt, zorg dan dat jouw restaurant te vinden is op Google Maps. Je wilt immers dat klanten je makkelijk kunnen vinden en naar je toe kunnen navigeren. Om jouw bedrijf op de Google Maps kaart te zetten moet je een Google Bedrijfsprofiel aanmaken en deze aanvullen met de nodige informatie. Meer lezen over hoe je jouw bedrijf kan toevoegen op Google Maps?

Lees ook: Zo kun je jouw bedrijf toevoegen op Google Maps

Een horeca website laten maken met Vind Mij Online

Wil jij graag een restaurant website laten maken maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek, wij helpen graag. Wij maken voor jouw restaurant een website die binnen 1 tot 4 weken live kan gaan én helemaal SEO-ready is. Ook is er een mogelijkheid tot het toevoegen van extra horeca modules, zoals een reserveringsmodule. je nieuwe horeca website wordt ontwikkeld in WordPress en na livegang is de website helemaal van jou. Ook met het schrijven van de juiste teksten helpen we je met alle liefde. Vraag naar de mogelijkheden!

Vind mij Online nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van online marketing voor lokale bedrijven.

  Recente artikelen

  Onze tips voor het beginnen van een webwinkel

  Onze tips voor het beginnen van een webwinkel

  28 februari 2024 Lisa

  Als horecaondernemer heb je enorm veel baat bij een goede website. Klanten weten je […]

  Lees meer
  Grote veranderingen voor bedrijven met een Google-bedrijfsprofiel: wat betekent dit voor jou?

  Grote veranderingen voor bedrijven met een Google-bedrijfsprofiel: wat betekent dit voor jou?

  26 januari 2024 Lisa

  Als horecaondernemer heb je enorm veel baat bij een goede website. Klanten weten je […]

  Lees meer
  Shopify alternatief? Dit is waarom WordPress een goede keuze is!

  Shopify alternatief? Dit is waarom WordPress een goede keuze is!

  6 oktober 2023 Annemarie

  Als horecaondernemer heb je enorm veel baat bij een goede website. Klanten weten je […]

  Lees meer
  Vindbaar worden? Neem contact op!
  Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 18 recensies
  Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 18 recensies