Shopify alternatief? Dit is waarom WordPress een goede keuze is!

Shopify alternatief? Dit is waarom WordPress een goede keuze is!
6 oktober 2023 Annemarie

Webshops maken kan op veel verschillende manieren. Maar Shopify en WordPress zijn waarschijnlijk de twee meest genoemde en meest gebruikte opties. Zowel Shopify als WordPress (in combinatie met WooCommerce) zijn allebei programma’s waarmee je een eigen webshop kunt bouwen. Waarom wij denken dat WordPress een goed Shopify alternatief is, lichten we graag toe in dit artikel.

Wat is Shopify?

Om te weten wat een goed Shopify alternatief is, is het eerst belangrijk om te weten wat Shopify precies is. Shopify is een handelsplatform waarmee je een (online) bedrijf start en beheert én eventueel ook kunt laten groeien. Voor Shopify heb je niet erg veel kennis van programmeren nodig, waardoor het een toegankelijk platform is voor zowel starters als gevestigde bedrijven.

Bron: Shopify.com/nl

Shopify alternatieven

Shopify is wereldwijd één van de grootste e-commerceplatforms. Maar dit betekent niet dat het de enige optie is voor het bouwen van een webshop. Wij zetten de beste Shopify alternatieven voor je op een rijtje.

1. WooCommerce

Het e-commerceplatform WooCommerce is op WordPress gebouwd. WooCommerce is open source, schaalbaar en goed geschikt voor ondernemers en bedrijven die ook de volledige controle over hun content willen hebben. Het dashboard van WooCommerce vind je in WordPress zelf en is intuïtief en eenvoudig te gebruiken.

WooCommerce is gratis en zonder verplichte maandelijkse kosten, zolang je een website en webhosting hebt. En je bezit je webshop ook echt. Bij een gesloten systeem als Shopify of Wix huur je je webshop meer dan dat je hem bezit.

Bron: woocommerce.com

2. Wix

Wix is inmiddels ook uitgegroeid tot een goed Shopify alternatief wanneer het gaat om de wat kleinere webshops. Wix is voornamelijk een allround platform voor zakelijke websites of blogs. Wil je op een gemakkelijke manier een webshop maken, zonder al teveel poespas? En dat tegen een niet al te hoge prijs? Dan is Wix een goed alternatief. Wix heeft, ten opzichte van Shopify, wel veel minder e-commerce functionaliteiten.

Bron: nl.wix.com

3. Lightspeed

Lightspeed biedt goede software voor het bouwen van webshops. Lightspeed is met name bedoeld voor de al gevestigde ondernemer en minder voor de starter die een eerste eigen webshop begint. Het grootste nadeel van Lightspeed is dat het sowieso een stuk duurder is dan Shopify, maar ook duurder dan de meeste andere genoemde Shopify alternatieven.

Bron: lightspeedhq.nl

4. Opencart

Opencart is een populair Content Management System (CMS) dat geschikt is voor het bouwen van webshops. Dit handige systeem is met name gericht op de startende ondernemer. Eventuele doorgroeimogelijkheden van dit systeem zijn beperkt. Het fijne aan Opencart is dat het zeer overzichtelijk en eenvoudig in gebruik is en dat er Nederlandse support beschikbaar is.

Bron: opencart.com

5. PrestaShop

PrestaShop is een gratis, open source, e-commerceplatform. Een platform waarmee je eenvoudig een webshop op maat start en ook onderhoudt. PrestaShop is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk, goedkoop en geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven. Maar, wil je jouw webshop uitbreiden, dan betaal je vaak wel voor de plug-ins, thema’s en andere toepassingen. Heb je online vindbaarheid hoog in het vaandel staan? Dan is PrestaShop een minder goede keuze.

Bron: Prestashop.com

6. Mijnwebwinkel

Het is heel eenvoudig om een webshop te starten met Mijnwebwinkel. Dit Nederlandse bedrijf biedt een betaalbaar en gebruiksvriendelijk webwinkelsysteem. De gratis versie geeft je een uitgebreide set-up waarmee je al van start kan gaan. De gratis versie is niet perfect wanneer je wilt uitbreiden, omdat je met de gratis variant maar tot tien producten kan plaatsen.

Omdat Mijnwebwinkel een SaaS webshoppakket is, kun je niet alles aanpassen. Je bent gebonden aan templates en de lay-outs die het platform aanbiedt.

Bron: Mijnwebwinkel.nl

7. BigCommerce

De naam BigCommerce doet al vermoeden dat het zich met name richt op de grotere webshops. BigCommere is via een eigen portaal te gebruiken of als plug-in in combinatie met WordPress. BigCommerce staat alleen niet bekend als het meest gebruiksvriendelijke platform.

Bron: Bigcommerce.nl

8. Adobe Experience Cloud (voorheen Magento)

Adobe Experience Cloud is een open source CMS voor webshops en is in handen van Adobe. Adobe Experience Cloud is geschikt voor elke online ondernemer die resultaat wil boeken met een webshop. Het wordt vaak gebruikt door de wat grotere webshops, omdat het een relatief duur systeem is. Middels dit platform kunnen webshops tot in het kleinste detail op maat worden gebouwd.

Bron: Business.adobe.com/nl

Waarom wij vinden dat WordPress een goede keuze is

De titel van dit artikel doet al vermoeden dat wij vinden dat WordPress het beste Shopify alternatief is. Wij lichten graag toe waarom wij dit vinden. Om een webshop met WordPress te maken, moet je de WooCommerce plug-in gebruiken. Heb je al een WordPress website? Dan is de keuze voor het maken van een webshop gauw gemaakt. Maar ook wanneer je nog geen WordPress website hebt, is een WooCommerce webshop een goede keuze. Wij zetten de voor- en nadelen van WooCommerce voor je uiteen.

Voor- en nadelen van WooCommerce

Wij vinden WordPress/WooCommerce het beste Shopify alternatief omdat je met dit systeem verzekerd bent van een technisch goede webshop. Een technisch goede webshop, met een design op basis van jouw huisstijl, die ook nog eens gekoppeld kan worden met Google Shopping, zodat jouw producten direct zichtbaar zijn in de zoekresultaten van Google. In het artikel ‘7 redenen waarom een WooCommerce webshop perfect bij je past’ geven we je nog meer redenen.

Meer informatie?

Ben je beginner? Dan is WordPress in combinatie met WooCommerce niet de meest vriendelijke optie. WordPress en vooral WooCommerce hebben een nogal steile leercurve. Maar het voordeel van een Vind mij Online webshop is dat wij dit allemaal voor je kunnen doen. Ben jij ook overtuigd van WooCommerce als Shopify alternatief? En wil je een webshop laten maken? Neem dan contact met ons op. Wij geven antwoord op al jouw vragen en gaan graag voor je aan de slag.

Vind mij Online nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van online marketing voor lokale bedrijven.

  Annemarie Moonen-Koks

  Annemarie Moonen-Koks

  Als copywriter houd ik mezelf bezig met alle content voor Vind mij Online. Van de website tot de nieuwsbrief. Hulp nodig op het gebied van content? Neem contact met me op.

  Recente artikelen

  Onze tips voor het beginnen van een webwinkel

  Onze tips voor het beginnen van een webwinkel

  28 februari 2024 Lisa

  Webshops maken kan op veel verschillende manieren. Maar Shopify en WordPress zijn waarschijnlijk de […]

  Lees meer
  7 Tips voor de ideale horeca website

  7 Tips voor de ideale horeca website

  28 februari 2024 Lisa

  Webshops maken kan op veel verschillende manieren. Maar Shopify en WordPress zijn waarschijnlijk de […]

  Lees meer
  Grote veranderingen voor bedrijven met een Google-bedrijfsprofiel: wat betekent dit voor jou?

  Grote veranderingen voor bedrijven met een Google-bedrijfsprofiel: wat betekent dit voor jou?

  26 januari 2024 Lisa

  Webshops maken kan op veel verschillende manieren. Maar Shopify en WordPress zijn waarschijnlijk de […]

  Lees meer
  Vindbaar worden? Neem contact op!
  Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 18 recensies
  Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 18 recensies