7 redenen waarom een WooCommerce webshop perfect bij je past

7 redenen waarom een WooCommerce webshop perfect bij je past
1 september 2023 Annemarie

WooCommerce is één van de meest populaire webshopsystemen dat wereldwijd al miljoenen keren is gedownload. En dat is natuurlijk niet voor niets. Wij vertellen je graag wat WooCommerce is en geven je zeven redenen waarom een WooCommerce webshop perfect bij jouw bedrijf past.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een gratis WordPress plug-in waarmee je zelf een WordPress webshop kunt maken. Een E-commerce module dus. De plug-in gebruikt de basis van WordPress en tovert dit om in een uitgebreide webshop met verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt onder andere jouw producten of diensten presenteren, veilige betalings- en verzendmogelijkheden bieden, betalingen beheren, de voorraad beheren en diverse marketingtools koppelen.

Heb je al een WordPress website en wil je producten verkopen? Dan is de stap naar WooCommerce vaak een hele logische.

De voordelen van een WooCommerce webshop

Wanneer je ervoor kiest om met behulp van WooCommerce een webshop van jouw WordPress website te maken of om meteen met een WooCommerce webshop te beginnen, kies je voor de volgende voordelen:

1. Erg populair

Zoals gezegd is WooCommerce één van de meest populaire webshopsystemen wereldwijd. En doordat het zo populair is, zijn er heel veel integraties mogelijk met cruciale e-commerce functionaliteiten, zoals Sendcloud (voor verzenden), Mollie (voor betalingen) of MailChimp (voor e-mailcampagnes).

2. Open-source

WooCommerce is open-source. Dit betekent dat je veel maatwerk kunt (laten) toepassen. Open-source houdt ook in dat jouw WordPress webshop volledig van jou is. Stel je laat een webshop in WooCommerce bouwen, dan is het mogelijk om zo te verhuizen naar een andere webbouwer. Jij bent namelijk de eigenaar.

3. Je kunt echt alles verkopen

WooCommerce is heel erg flexibel. Wat je ook in gedachten hebt om te verkopen: met WooCommerce kan het. Van fysieke en digitale producten tot abonnementen, afspraken en nog veel meer. Let wel op dat wanneer je bepaalde functies wilt hebben, je een aparte of extra plug-in(s) nodig hebt. Zo’n plug-in is dan een optionele functie in WooCommerce die je los kan kopen, of laten ontwikkelen.

4. Gebruiksvriendelijkheid

Omdat WooCommerce een plug-in is van WordPress staat gebruiksvriendelijkheid en gemak ook bij een WooCommerce webshop centraal. Het beheren van content werkt in WordPress namelijk ontzettend eenvoudig. Door de combinatie met WordPress kun je je webshop eenvoudig aanvullen met informationele content, want daar is WordPress in de basis ook voor gemaakt. En zonder informationele content is het tegenwoordig niet of nauwelijks meer mogelijk om op commerciële termen te ranken.

5. Eenvoudig op te schalen en uit te breiden

Een WooCommerce website is eenvoudig op te schalen en uit te breiden. Als je WooCommerce installeert, krijg je een aantal basisfunctionaliteiten ter beschikking. Aan hand van wat jij nodig hebt, breid je dit vervolgens naar wens uit in de vorm van plug-ins.

Eventuele technische uitbreidingen zijn binnen de kortste keren gedaan. Zowel voor kleine als voor grote webshops is WooCommerce dus een echte aanwinst. Of je nu tien of duizend bestellen per dag krijgt: WooCommerce blijft overeind. Een WordPress webshop groeit namelijk met je mee.

6. SEO-vriendelijk

Omdat WooCommerce is gebouwd op WordPress kun je gebruikmaken van heel veel SEO-mogelijkheden. WooCommerce is dus, net als WordPress, SEO-vriendelijk. En bij een online winkel is goed gevonden worden in de zoekresultaten natuurlijk essentieel. Combineer jouw WordPress webshop met een snelle webhosting, zodat jouw webshop alles heeft wat nodig is om goed te scoren in de zoekmachines.

Lees ook:

7. Geen maandelijkse kosten

Webshopsystemen zijn verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. In de basis is WooCommerce gratis en brengt het geen maandelijkse kosten met zich mee. Maar het is wel zo dat jouw webshop opgezet, ingericht en vormgegeven moet worden. Besteed je dit bijvoorbeeld aan ons uit? Dan betaal je deze kosten uiteraard wel.

Jouw WooCommerce webshop breid je naar wens uit met gratis of betaalde plug-ins.

Meer informatie?

Het is relatief eenvoudig om zelf een WooCommerce webshop op te zetten. Je kunt aan de slag met gratis thema’s of gekochte thema’s. Het voordeel van een Vind mij Online webshop laten maken is dat wij dit allemaal voor je doen én dat we het ontwerp aanpassen op basis van jouw eigen huisstijl.

Ben jij, net als wij, overtuigd van de voordelen van een WooCommerce webshop? En wil jij graag een WordPress webshop (laten) maken? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Vind mij Online nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van online marketing voor lokale bedrijven.

  Annemarie Moonen-Koks

  Annemarie Moonen-Koks

  Als copywriter houd ik mezelf bezig met alle content voor Vind mij Online. Van de website tot de nieuwsbrief. Hulp nodig op het gebied van content? Neem contact met me op.

  Recente artikelen

  Onze tips voor het beginnen van een webwinkel

  Onze tips voor het beginnen van een webwinkel

  28 februari 2024 Lisa

  WooCommerce is één van de meest populaire webshopsystemen dat wereldwijd al miljoenen keren is […]

  Lees meer
  7 Tips voor de ideale horeca website

  7 Tips voor de ideale horeca website

  28 februari 2024 Lisa

  WooCommerce is één van de meest populaire webshopsystemen dat wereldwijd al miljoenen keren is […]

  Lees meer
  Grote veranderingen voor bedrijven met een Google-bedrijfsprofiel: wat betekent dit voor jou?

  Grote veranderingen voor bedrijven met een Google-bedrijfsprofiel: wat betekent dit voor jou?

  26 januari 2024 Lisa

  WooCommerce is één van de meest populaire webshopsystemen dat wereldwijd al miljoenen keren is […]

  Lees meer
  Vindbaar worden? Neem contact op!
  Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 18 recensies
  Wij scoren gemiddeld een 9,8 op basis van 18 recensies